Wat is Myopie?


Met myopie kun je dichtbij wel scherp zien, maar veraf niet. Myopie wordt veroorzaakt door de groei van het oog. Wanneer je oog teveel in de lengte groeit, vallen de beelden niet meer goed op je netvlies. In de meeste gevallen wordt dit zichtprobleem opgelost met een bril of met contactlenzen met een minsterkte. Met het onderliggende probleem, het langer groeien van het oog, wordt dan niets gedaan.

Het onder controle krijgen van de myopie, het afremmen van de groei van het oog, is precies wat we met het Menicon Bloom behandelplan wel kunnen doen. Dit gebeurt met behulp van onze speciale lenzen.

Het Menicon Bloom™ behandelplan
Er zijn verschillende manieren om myopie controle toe te passen. Het uiteindelijke doel is altijd hetzelfde, namelijk het remmen van de groei van de ooglengte en daarmee de toename van myopie. De toename van myopie zal nooit volledig stilgelegd kunnen worden, maar een behandeling is erop gericht deze groei zo klein mogelijk te houden. Hoeveel effect dit heeft, is bij iedereen verschillend. Wij kunnen je hier meer inzicht in geven, door middel van de Menicon Bloom prognose- en voortgangstool.

Het behandelplan is gemaakt om veilig en effectief myopie controle toe te passen. Het behandelplan bestaat onder andere uit:
• Contactlenzen waarmee de toename van myopie afgeremd kan worden
• Menicon Bloom lenzenvloeistof
• Regelmatige controles door onze specialisten
• Gebruik van de Menicon Bloom app
Naast het remmen van de toename van myopie zorgen de contactlenzen er uiteraard ook voor dat je scherp kunt zien.

De Menicon Bloom™ app
Bij myopie controle is vooral het monitoren van de voortgang erg belangrijk. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken is er de Menicon Bloom app. Op vastgestelde momenten krijg je een korte vragenlijst om te beantwoorden. De vragen gaan over je zicht en het dragen van je lenzen. Ook kun je via de app chatten met je specialist. Dit maakt het eenvoudig om eventuele vragen te stellen.

Menicon Bloom™
In het Menicon Bloom behandelplan bieden we twee soorten lenzen aan: Menicon Bloom Night en Menicon Bloom Day. We kijken samen welke lens het beste bij jouw situatie past.